Tilhengernor logo

Dekk til tilhenger – hvilke bør du velge?

Fotografi. Nærbilde av dekk på en tilhenger.
Dekk til tilhenger må man ha, akkurat som på bil og andre kjøretøy. Men er det de samme egenskapene som gjelder for hengerdekk som bildekk?

Helårsdekk for tilhenger er standard

De fleste tilhengere leveres med standard helårsdekk. Når dekkene til tilhenger blir laget, er det med utgangspunkt i hvilken type henger dekkene skal på. Ulike dimensjoner på dekkene har ulikt gripetak og sikkerhetsnivå på underlaget det skal kjøre på. De vanligste dimensjoner for dekk er 10, 13 og 14 tommer. 

Det er lurt å ha to sett med dekk til tilhenger

Selv om navnet “helårsdekk” skulle tilsi at dekkene på hengeren kan brukes hele året, er det slik at helårsdekk ikke har samme nytte og sikkerhetsnivå som faktiske vinterdekk. Derfor er det lurt å ha to sett; både sommer- og vinterdekk, særlig her i Norge. Her kan du også velge om du vil ha med eller uten pigg på dekkene.

Det er også viktig å tilpasse valg av dekk til tilhengeren basert på hvor du bor, og spesielt hvis du kjører med tilhenger for dyretransport. Les mer om hestetransport her. Ulike steder i Norge har veldig forskjellig føre – både på sommer og vinter. Det er derfor viktig å ta en kalkulert vurdering når du skal kjøpe ekstra dekk til din tilhenger. 

Tilhengernor har stort utvalg av dekk og annet tilbehør til henger

Skulle du trenge flere dekk til din tilhenger, er utvalget stort hos Tilhengernor. Vår samarbeidspartner og dekkprodusent har kort leveringstid, skulle du trenge en type dekk vi ikke har på lager. Hos Tilhengernor kan vi også reparere ødelagte dekk. 

Snakk med oss om tilbehør – vi har alt du trenger for å få mest nytte av tilhengeren din. Ta kontakt med oss for deler og tilbehør her.

 Dekk  til Brian James tilhenger dekk
Del artikkel