Tilhengernor logo

Trenger man EU- kontroll på tilhenger?

Tilhenger fra Tilhengernor etter bil på vei til EU kontroll

Ja, Tempo 100 godkjente tilhengere må ha EU-kontroll hvert annet år, på samme måte som vanlige personbiler.

Du trenger også EU- kontroll på tilhenger om du har en henger eller campingvogn som er eldre enn fire år før du kan bestille godkjenning for Tempo 100 hos Statens vegvesen. Tilhengernor AS sitt verksted på Dal utfører EU kontroller på tilhengere med inntil 3500 kg totalvekt.

Hvor kan jeg få EU-kontroll på tilhenger?

Du kan bestille time for EU–kontroll av tilhenger hos Tilhengernor AS på Dal (vårt hovedkontor er 10 min. kjøretur nord for Gardermoen). På verkstedet kan vi også utføre det årlige vedlikeholdet av tilhengeren din. Våre mekanikere har god kunnskap og erfaring på  å ivareta vedlikeholdet og reparasjonsarbeidet på alle de tilhengermerkene vi tilbyr.

Kvalitetshengere fra Tilhengernor
Tilhengernor AS sitt verksted på Dal utfører EU kontroll på tilhengere.

Pris på EU-kontroll av tilhenger

Hos Tilhengernor Dal AS er prisen på EU-kontroll kr. 1.050 eksklusiv moms. Etterkontroll er kr 400 eksklusiv moms. Bestill time direkte på telefon hos vår verkstedsjef Geir Aspen på 91 20 20 10, alternativt 91 20 20 00 eller på verkstedsiden vår.

PKK kontroll av tilhenger er det samme som EU kontroll av tilhenger!

PKK står for Periodisk Kontroll av Kjøretøy og Tilhengernor Dal AS er godkjent tilhengerverksted og kontrollorgan 01, autorisert av Statens Vegvesen. Våre mekanikere gjennom fører EU-kontroll etter kontrollinstruks fra Statens Vegvesen på alle typer tilhengere.

Hva kontrolleres på en EU-kontroll av tilhenger?

Periodisk kontroll av lette tilhengere inneholder blant annet sjekk av kjøretøyets identitet, kontroll av lys, reflekser, test av bremser og funksjonstest av påløp. Det inngår også kontroll av dekk, hjul, hjullager, fjæring og hjuloppheng. Dessuten sjekker vi understell, surrefester og påbygg. Alt sjekkes og kontrolleres utfra Statens vegvesens instrukser.

NB. Det er ikke lov til å ta EU-kontroll på norskregistrerte kjøretøy i utlandet. Dersom du skal ha et lengre utenlandsopphold, bør du derfor planlegge for dette.https://www.vegvesen.no/kjoretoy/eie-og-vedlikeholde/eu-kontroll/finn-godkjent-verksted/

Eksterne lenker:

https://www.vegvesen.no/kjoretoy/eie-og-vedlikeholde/tilhenger/tempo100/

https://www.vegvesen.no/globalassets/kjoretoy/verkstedbransjenkontrollorgan/informasjon-om-pkk-av-lette-tilhengere.pdf

https://www.vegvesen.no/kjoretoy/eie-og-vedlikeholde/tilhenger/tempo100/

Kvalitetshengere fra Tilhengernor
Tilhengernor Dal AS utfører EU kontroll på både små og store tilhengere.

FORBEHOLD / ANSVARSFRASKRIVELSE

Det er alltid den som kjører sitt eget ansvar å sette seg inn i gjeldende regelverk. Det vil i alle tilfelle være opp til sjåføren å sette seg inn i gjeldende regelverk og eventuelle tillegg, unntak eller endringer av det som er beskrevet i denne artikkelen. Tilhengernor AS tar forbehold om feil og-, eller endringer i de regler som her er beskrevet.

Del artikkel