Tilhengernor logo

Hva er fordelene med en tilhenger med brems?

Fotografi. En bil med varehenger kjører langs en landevei, omgitt av trær i høstfarger.
En tilhenger med brems gjør at du får kortere nedbremsningstid, kan kjøre fortere og trekke tyngre. Det er flere fordeler – vi har samlet de for deg.

Skal du trekke tung last på hengeren, må du ha en tilhenger med brems. Det er også en stor fordel å velge en henger med brems om du kjører lengre distanser med henger eller kjører på motorvei – eller om du setter sikkerhet først.

Det sier seg selv; en henger med brems er tryggere å kjøre med enn en henger uten brems. Kjører du kun korte distanser på småveier, kan du klare deg helt fint med en tilhenger uten brems. Kjører du derimot lange distanser, eller på motorvei? Da bør du definitivt gå for en tilhenger med brems.

Vi har listet opp de viktigste fordelene.

Dette er fordelene med en tilhenger med brems:

  • Kortere nedbremsning gir økt sikkerhet – for deg og medtrafikanter.
  • Hengeren bremser når bilen bremser.
  • Tilhengeren har håndbrekk, noe som gjør den enkel å parkere og koble på og av.
  • Du kan kjøre i 100 kilometer i timen eller mer dersom du har Tempo 100-godkjenning.
  • Du kan trekke mer enn 750 kilo.

Tilhengere med tillatt totalvekt over 750 kilo, skal være utstyrt med brems. Usikker på andre regler? Vi har samlet regler for kjøring med henger – alt du må vite.

Henger med brems og fart

Med stor fart øker risikoen for at noe kan skje. Da er kort oppbremsning en god trygghet. Skal du kjøre i 100 kilometer i timen eller mer med henger, må både bilen og hengeren være godkjent for Tempo 100. Bremser er da et av kravene til tilhengeren.

Alle hengere kan trekkes i 80 kilometer i timen, så lenge de er i forsvarlig stand, vel å merke.

Fotografi. Kveldstid. Baksiden av en tilhenger, med bremselys på.

Har du en henger med brems?

Er du usikker på om tilhengeren har brems? Se etter en sort “muffe” på stangen mellom hengeren og bilen. Ser du den, har hengeren brems.

Slik tester du brems og parkeringsbrems:

Test bremsene ved å kjøre i 30 kilometer i timen og ta en hard nedbremsing. Da kjenner du om hengerbremsene hjelper til. Parkeringsbrems tester du ved å ha parkeringsbremsen på og kjøre sakte fremover. Du skal kjenne at hengeren holder igjen.

Kontakt oss for en tilhengerprat

Hvilken tilhenger bør du velge? Ta gjerne kontakt med oss.

Del artikkel