Tilhengernor logo

Transport av bil på henger – 5 ting å huske på

Transport av bil på henger
Transport av bil på henger er en vanlig praksis for mange bileiere, bilverksteder og bilfirmaer. Å frakte en personbil på en biltilhenger krever imidlertid visse forholdsregler for å sikre en trygg og problemfri reise. Her er fem ting som er viktig å tenke på når du skal frakte bil på henger.

Frakte bil på henger er er en vanlig praksis for mange bileiere, bilverksteder og bilfirmaer. Enten man skal flytte til et nytt sted, levere bilen hjem til bilkjøpere eller frakte bilen til og fra et verksted, finns det imidlertid visse forholdsregler for å sikre en trygg og problemfri reise. Her er fem ting som er viktig å tenke på.

Kvalitetshengere fra Tilhengernor

5 ting å huske på med transport av bil på henger

  1. Sjekk hengerens kapasitet: Før du laster opp bilen på hengeren, må du sjekke hengerens kapasitet. Sørg for at hengeren er stor nok og kan håndtere vekten av bilen din. Du bør også sjekke at hengeren er i god stand og at bremsene og lysene fungerer som de skal.
  2. Riktig lasteplassering: Når du laster opp bilen på hengeren, må du plassere den riktig for å unngå skader eller ulykker under transport. Sørg for at bilen er sentrert på hengeren og at vekten er jevnt fordelt. Hvis bilen din har en lav bakkeklaring, bør du være forsiktig når du kjører opp på hengeren for å unngå skade på frontspoileren eller bilens understell.
  3. Sikring av bilen: For å unngå at bilen sklir eller beveger seg under transport, må du sikre den godt på hengeren. Du bør bruke stropper eller kjettinger for å feste bilen til hengeren på en sikker måte. Sørg også for å bruke hjulstoppere for å hindre at bilen ruller av hengeren.
  4. Følg trafikkreglene: Når du transporterer en bil på en henger, må du følge trafikkreglene for å sikre at du og andre trafikanter er trygge. Sørg for å ha riktig førerkort, det vil si klasse BE. Hold deg til fartsgrensene og sørg for å ha tilstrekkelig avstand til andre kjøretøy. Hvis du kjører over en bro eller under en tunnel, må du sjekke høyde- og vektbegrensninger for å sikre at hengeren din passer gjennom. Har du en henger med Tempo 100 godkjenning, kan du gjøre fortere enn 80 km/t selv med en bil på hengeren.
  5. Vær oppmerksom under transport: Når du frakter en bil på en henger, må du være oppmerksom og være klar til å håndtere eventuelle problemer som kan oppstå underveis. Sørg for å sjekke bilen og hengeren regelmessig for å sikre at alt er som det skal være. Hvis du merker noe unormalt, bør du stoppe og sjekke for å unngå potensielle skader eller problemer underveis.

Transport av personbiler på en biltilhenger kan være en effektiv måte å flytte bilen din på. Men det er viktig å følge disse hovedpunktene for å sikre en trygg og problemfri reise. Sørg for å sjekke hengerens kapasitet, plassere bilen riktig, sikre den godt til hengeren og følge trafikkreglene.

Les mer om sikring av last hos Statens vegvesen

Tillhengernor F-serie ECO P
Sørg for at bilen er sentrert på hengeren og at vekten er jevnt fordelt.

Kilder

https://www.vegvesen.no/kjoretoy/eie-og-vedlikeholde/tilhenger/tempo100/

https://openai.com

.

FORBEHOLD / ANSVARSFRASKRIVELSE

Det er alltid den som kjører sitt eget ansvar å sette seg inn i gjeldende regelverk. Hvilken tilhenger du velger og hvordan du sikrer lasten er den aktuelle sjåførens ansvar. Det vil i alle tilfelle være opp til sjåføren å sette seg inn i gjeldende regelverk og eventuelle tillegg, unntak eller endringer av det som er beskrevet i denne artikkelen. Tilhengernor AS tar forbehold om feil og-, eller endringer i de regler som her er beskrevet.

Del artikkel